3. Moos. 8, Matt. 14

3. Moos. 8 Matt. 14

Tämän päivän uuden testamentin kohdassa kohtaamme elämän ylä- ja alamäkiä. Johannes Kastajan elämä ja hänen tärkeä tehtävänsä maan päällä tuli päätökseen Herodeksen ja hänen lähimmäistensä ällöttävän käytöksen vuoksi. Samaan aikaan Jeesuksen maanpäällisen vaelluksen suosio oli todennäköisesti korkeimmillaan.

Tuli mieleen että jos nuo tapahtumat tapahtuisivat tänä päivänä, niin kummasta tehtäisiin tosi-tv:tä tai tv-sarja? Veikkaisin että Herodeksen perhe pääsisi suurten kanavien ja parhaimman katseluajan piiriin kun taas Jeesuksen vaellukset päätyisi jonnekin pienelle kanavalle ja/tai huonoon katseluaikaan. Ikävä tunnustaa mutta jos minun täytyisi katsella jompaa kumpaa näistä tapahtumista joko tosi-tv:nä ta tv-sarjana, niin Herodeksen elämä kiinnostaisi enemmän. Mitä tämä kertookaan sieluni tilasta 🙂

Mutta jos katselun sijaan minun pitäisi valita kummassa edellä mainitussa haluaisin olla mukana, toisin sanoen elää noissa tapahtumissa… Sitä ei tarvi pohtia hetkeäkään. Haluaisin elää ja olla kokemassa Jeesuksen maanpäällisen vaelluksen hetkiä. Mieluummin olisin jakamassa leipää ja kalaa tuhansien muiden kanssa kuin nauttimassa Herodeksen syntymäpäivien ylellisyydestä.

Tässä tämän päivän löytö: Jeesus haluaa että elämme hänen kanssaan, emmekä vain seuraa tapahtumia sivusta.
Jumalan varjelusta päivääsi,
–Tomppa