3. Moos. 9, Matt. 15

3. Moos. 9 Matt. 15

Tämän päivän tekstit luettuani mietin sitä kuinka synti tulee sisimmästämme ja kuinka se (synti) katkaisee yhteyden meidän ja Jumalan välillä.

Tämän päivän teksteissä on mielestäni yksi Raamatun tärkeimmistä kohdista, jossa Jeesus kertoo mistä synti on lähtöisin (sisimmästämme). Olisi niin paljon mukavampi ajatella että synti on ihmisen olemuksesta irrallaan oleva asia. Jos esimerkiksi teemme jotain mikä on pyhissä kirjoituksissa kiellettyä, niin silloin synti ilmaantuu kuin tyhjästä. Monet uskonnot ja valitettavasti myös osa kristillisistä seurakunnista perustaa oppinsa tämän päälle.

Synti on meissä ihmisissä kiinni kuin syöpäkasvain jota ei voi leikata. Mutta Jumala ei halua että se hallitsee meitä. Että se tulee meidän ja Jumalan väliin. Jumala ei odota meiltä että me pystyisimme omilla voimilla saamaan synnin hallintaan ja jopa poistetuksi. Se on kuin yrittäisi itse leikata syöpäkasvainta vartalostaan. Siksi meillä on Jeesus, Luojan kiitos 🙂

Jeesuksen avulla syntimme on sovitettu. Jeesuksen ansiosta synti ei estä yhteyttä Jumalaan. Jeesuksen kanssa voimme elää sellaisina kuin Jumala on meidät tarkoittanut, vapaina siitä mitä sisimmästämme kumpuaa.

Iloa Jeesuksesta päivääsi,
–Tomppa