3. Moos. 26, Matt. 20

3. Moos. 26 Matt. 20

Lain henki on se, että kuuliaisuus tuo siunauksen ja tottelemattomuus rangaistuksen (3. Moos 26). Toisaalta Jumala kertoi, että vaikka israelilaiset olisivat tottelemattomia ja joutuisivat rangaistukseksi siitä maanpakolaisiksi vihollismaahan, Jumala ei silloinkaan hylkäisi heitä. Jumala on sitoutunut omiinsa.

Jeesus paljastaa toisen Jumalan luonteenpiirteen kertomuksessaan viinitarhan työmiehistä. Riippumatta päiväpalkkalaisen tekemistä tunneista, myös tuntia ennen työpäivän päättymistä aloittaneille isäntä maksoi saman palkan kuin varhain aamulla aloittaneille.

Jumala on niin hyvä, että hän tarjoaa saman pelastuksen, ”palkan”, sekä pitkään Jumalaa palvelleille että niille, jotka ottavat hänet vastaan viime hetkellä (Matt. 20:1–16). Jumala on  niin rikas, että hänellä on varaa olla tuhlaavainen! Jumala on erilainen ja enemmän kuin osaan kuvitella.

Heli