4. Moos. 1, Matt. 21

4. Moos. 1 Matt. 21

Jeesuksen vaatimaton ulkomuoto ja köyhä tausta yhdessä arvovaltaa uhkuvan opetuksen ja jumalallisten ihmetekojen kanssa synnyttivät ristiriidan, jota kansanjohtajan eivät pystyneet hyväksymään. He penäsivät Jeesukselta tietoa, millä valtuuksilla Jeesus paransi ja opetti niin kuin Jumalan lähettämä tai Jumala itse. Jeesus ei antanut suoraa vastausta (Matt 21:23–27).

Sen sijaan hän kertoi vertauksen kahdesta pojasta, joista toinen kieltäytyi isän työkutsusta mutta tuli kuitenkin toisiin ajatuksiin ja lähti auttamaan isäänsä. Toinen poika puolestaan lupasi auliisti lähteä työhön, mutta ei mennytkään.

Jeesus paljasti vertauksen kautta, että Jumalan valtakunta avautuu niille, jotka tarvitsevat Jumalan anteeksiantamusta ja turvaa, eikä itsessään riittäville, sisäsiisteille ihmisille. 

Millä tavoin sinä ja minä voisimme olla välittämässä tätä viestiä Jumalan valtakunnasta eteenpäin tällä viikolla?

Heli