Tiedotusposti

Hei,


syyslomaviikko tuo muutoksia KohtaamisPaikan kokoontumisiin. NettiKirkko on sunnuntaina 18.10. klo 17. Seuraava BrunssiKirkko & KahviKirkko on sunnuntaina 25.10. 
Pidin viime sunnuntaina viimeisen osan Isä meidän -rukouksen opetussarjasta. Keskityin rukouksen kohtiin: ”Äläkä saata meitä kiusaukseen, vaan päästä meidät pahasta. Sillä sinun on valtakunta ja voima ja kunnia iankaikkisesti. Aamen.” Isä meidän -rukouksen alku ja loppu kiinnittävät huomiomme Jumalan valtakuntaan. Jeesus on kaiken ja kaikkien yläpuolella. Tämä antaa oikean perspektiivin myös rukouksen sille kohdalle, jossa puhutaan kiusauksista ja pahasta. 


Sana kiusaus merkitsee Raamatun alkukielessä myös koetusta. Koettelemuksessa on se vaara, että otamme etäisyyttä Jumalaan ja epäilemme Hänen hyvyyttään. Jumala ei kiusaa ketään, mutta salliessaan meidän joutua koettelemukseen Hän on koko ajan mukana. Koettelemus voi lopulta johtaa meitä läheisempään suhteeseen Jumalan kanssa. Jeesus oli kiusattu ja koeteltu ja siksi Hän voi auttaa meitä koetuksissamme, Hp 2:18.


Päästä meidät pahasta. Tämä rukous muistuttaa siitä, että elämme keskellä hengellistä taistelua. Kun Paavali opetti tästä taistelusta, niin hän kiteytti opetuksensa ensinnäkin näin: Seiskää lujina! Ef 6.14. Saatana syyttää ja yrittää saada meidän mielemme horjumaan. Että epäilisimme anteeksiantoa ja Jumalan lapsen asemaamme. Tai sitä, että Jeesus on kutsunut meidät palvelijoikseen. Turvaudu Jeesuksen ristiin ja ylösnousemukseen – seiso lujana paikallasi! Toinen näkökulma Paavalilla liittyy siihen, että ole liikkeellä Jeesuksen asialla: ”Sitokaa jalkineiksenne alttius julistaa rauhan evankeliumia.” Ef 6:15. Emme siis keskity pahaan, vaan Jeesukseen. 


Isä meidän -rukous on kuin aarreaitta, josta riittää ammennettavaa. Sitä voi rukoilla vaikka keskittymällä johonkin rukouksen osaan erityisesti. Viime sunnuntain puhe on kokonaisuudessaan kuunneltavissa KohtaamisPaikka Jyväskylä You tube -kanavalla. Tässä linkki puheeseen:https://www.youtube.com/watch?v=tGrtbvDiQhw&t=469s

KohtaamisPaikan hallituksen talouskooste syyskuulta:

-tulot    7770 euroa    (koko vuosi 67 003 euroa)

-menot 6638 euroa    (koko vuosi 62 489 euroa)


Jeesus kanssasi – aina ja kaikkialla!

Mika ja Tiina