4. Moos. 8, Matt. 22

4. Moos. 8 Matt. 22

Jumala muistutti aiemmin tällä viikolla, että kaikki israelilaiset kuuluivat hänelle:

”Sillä israelilaiset ovat vain minun orjiani. He kuuluvat minulle, joka toin heidät pois Egyptistä. Minä olen Herra, teidän Jumalanne.” (3. Moos. 25:55)

3. Moos 25 opetti, että niin ihmiset kuin myös maa ja sen sato ovat Jumalan. Jumala antoi sadon ihmisille, ja sadon ensimmäinen vilja kuului lahjoittaa takaisin Jumalalle. Samoin israelilaisten esikoiset, ensimmäiset lapset kuuluivat lain mukaan Jumalalle. Leeviläisten sukukunta edusti israelilaisten esikoisia Jumalan edessä ja oli kutsuttu palvelemaan Jumalaa muiden israelilaisten puolesta (vrt. 4. Moos 8:17–19).

Jumalalle kuuluu siis kaikkein paras. Jumala on tuhlannut meihin valtavasti rakkautta, energiaa ja voimavaroja, kun hän tuli Jeesuksen kautta pelastamaan maailman. Sen vuoksi hän ei halua heittää yhtäkään luomustaan hukkaan eikä tyhjäkäytölle.

Kuulumme kokonaan Jumalalle. Vaikka tuntisimme olevamme jonkun ihmisen tai jonkin asian orjia, totuus on toinen. Jumalalla on valta vapauttaa meidät väärästä asioiden ja ihmisten vallasta.

Jos huomaat, että sinä tai joku läheinen ihminen on väärällä tavalla jonkin asian tai ihmisen vallassa, aloita rukoilemalla Jumalalta apua. Pyydä rohkeutta tuoda asia myös muiden rukoiltavaksi. Jumala on uskollinen ja saattaa loppuun meissä aloittamansa työn, ks. 2. Tess. 5:23–23.  

Heli