4. Moos. 12, Matt. 26

4. Moos. 12 Matt. 26

Ei liene kovin väärin todeta, että Mooses on Vanhan testamentin ja juutalaisuuden merkittävin henkilö. Toki Vanhasta testamentista löytyy monia muitakin merkittäviä henkilöitä, mutta Mooses kuitenkin johdatti israelilaiset ihmeellisten vaiheiden jälkeen Egyptin orjuudesta Luvatun maan rajalle ja hän välitti Israelin kansalle Jumalan antaman lain.

Uuden testamentin valossa ymmärrämme, että Mooseksella oli tärkeä rooli Jumalan pelastushistoriassa (ks. esimerkiksi Stefanoksen puhe Apt. 7:17-44), mutta hänkin lopulta vain omalta osaltaan valmisti tietä Jeesukselle (ks. 5. Moos. 18:15, joka on mainittu myös em. puheen jakeessa 37).

Raamattua lukiessa onkin hyvä muistaa, että viittaukset tulevaan enemmän tai vähemmän kääntävät ja/tai kohdistavat huomion Jeesukseen. Tämä olisi hyvä muistaa myös jokapäiväisessä elämässä. Kannattaa pitää katse Jeesuksessa.

Pekka