4. Moos. 21, Apt. 5

4. Moos. 21 Apt. 5

4 Ms 21

Tästä luvussa on sisäisiä ja ulkoisia vihollisia. Sisäinen vihollinen on kiittämätön ja kapinoiva mieli. Kansa urputti Moosekselle, etteihän täällä ole sitä eikä tätä ja olemme kyllästyneet. Napinasta seurasi käärmeongelma, ulkoinen vihollinen. Käärmeistä selviytymiseksi Mooses sai Jumalalta ohjeen tehdä vaskesta myrkkykäärme, jota piti pureman saaneen katsoa, kääntää katse siis metallista tehtyyn käärmeeseen. Outo konsti. Silti se oli Jumalalta saatu ohje. Napinassa ja kapinassa vaati nöyryyttä suostua outoon pelastumisen menetelmään. 

Pysähdyn ajattelemaan aika ajoin, miten kummallinen Jumalan pelastussuunnitelma Jeesuksen ristinkuolemakin on. Jeesuksen puoleen kääntyminen on ainut mahdollisuus pelastua. Vaikka kuinka ottaisi ihmismieltä luonnolle antautua Jeesukselle, Jeesus on kuitenkin ainut tie.

Apt 5

Apostolien toiminta aiheutti myllerrystä. Viisas fariseus Gamaliel rauhoitteli tilannetta ohjeellaan: jos tämä oppi ei ole Jumalasta se raukeaa tyhjiin, mutta jos se on Jumalasta, sitä ei voi kukistaa. Viisas ohje. Evankeliumia ei ole voitu kukistaa. On toki monia oppeja ja ismejä, jotka ovat säilyneet nekin ajassa, mutta ikävä kyllä raukeavat tyhjiin viimeistään ajan rajan ylityksen yhteydessä tai viimeisellä tuomiolla. Pyhän Hengen kanssa on turvallista elää ja kuolla. Eikä Hänen olemassa olemisensa ole millään muotoa ihmisen mielipiteen varassa.

Pirkko