4. Moos. 22, Apt. 6

4. Moos. 22 Apt. 6

4 Ms 22

Edellisen luvun mukaan Israel oli voittanut monia kansoja. Voitot saivat julkisuutta ja Mooabin kuningas alkoi pelätä Israelin kansaa. Kahden kohtalostaan huolissaan olevan kansan vanhimmat lähtivät kiroamis- ja siunaustaitoisen Bileamin luokse. Nyt tarvittiin kiroajaa ja toimeksiannossa toivottiin, että Bileam kiroaa Israelin kansan. Bileamin kieltäydyttyä häntä houkuteltiin kiroamispuuhaan jopa korotettua korvausta vastaan.

Tässä luvussa asettuvat vastakkain Bileamin, profeetan uskollisuus ja aineelliset korvaukset. Totellako Jumalaa vai sittenkin kuunnella, kuinka uskottomuuden korvaukseksi olisi luvassa sitä ja tätä. Asetelmana tämä on tuttua materiaalisessa maailmassa kasvaneelle. En uskalla kirjoittamalla sohia tätä valintojen paineisuutta enempää. Ei auta kuin luottaa kaiken kattavaan armoon, olivat omat elämänvalinnat perustuneet mihin tahansa.

Apt 6

Seurakunnassa oli ristiriitoja, kun eri kansallisuuksien leskien välillä uskottiin olevan eriarvoisuutta. Asia ratkaistiin niin, että valittiin erikseen diakonit, jotka kaiketi vastasivat tasapuolisesta avustuksesta. Meilläkin on seurakunnassa eri kansallisuuksia tarpeineen. Ajattelumme haasteena on, ettei meillä ole me- ja he -ajattelua, vaan selkeä ymmärrys kaikkien osuudesta ja kokonaisesta, ehyestä Kristuksen ruumiista, johon seurakuntaa Uudessa testamentissa verrataan.

Pirkko