4. Moos. 23, Apt. 7

4. Moos. 23 Apt. 7

4 Ms 23

Bileam kutsuttiin katsomaan Israelin kansan suuruutta toiselta kukkulalta, haettiin kai tuoretta ja laajennettua näkökulmaa kiroamisen perusteluksi. Kun Mooabin kuningas huomasi, ettei kiroaminen tainnut sittenkään tulla kyseeseen, hän houkutteli kompromissiin. ”Älä kiroa heitä, mutta älä myöskään siunaa.” Bileam oli oppinut kysymään neuvoa Herralta, joten hänen hengellinen erottelukykynsä ei tätä houkutusta niellyt. Valintatilanteissa voi elävältä Jumalalta aina kysäistä.

Apt 7

Diakoniksi valittu Stefanos sai perusteettomia syytteitä, joiden perusteella hänet vietiin ylipapin pakeille. Stefanos selvitti asiaansa Aabrahamista alkaen ja toi esiin kautta historian toteutuneen profeettojen tuhoamisen. Siitäkös neuvoston jäsenet ottivat nokkiinsa ja Stefanos kivitettiin. Jeesuksen seuraajat saivat ensimmäisen marttyyrin.

Pirkko