Tiedotusposti

Hei,


KohtaamisPaikan BrunssiKirkko on ensi sunnuntaina 25.10. klo 11 ja KahviKirkko klo 13 Kristillisellä koululla, Voionmaankatu 18. Koronarajoitukset vaikuttavat kokoontumisiin monilla tavoin. Tuo omat syötävät, tarjolla on kahvia, teetä ja mehua. Pidämme maskeja. Emme laulu yhdessä. Lapsille on omaa ohjelmaa yhdistetyssä KooPee ja K10 ryhmässä. 

BrunssiKirkkoa voi seurata myös zoom-yhteydellä netissä klo 11.30-12.30. Zoomin ID-numero on 849 8277 5898 ja salasana 397924. Puhe on katsottavissa jo sunnuntaina illalla You tube -kanavalla KohtaamisPaikka Jyväskylä. Voimme ottaa kumpaankin tilaisuuteen 50 henkilöä ja niihin pitää ilmoittautua. Voit tehdä sen whatsapilla tai tekstarilla numeroon 044 5243904

Viime sunnuntain NettiKirkossa Anna puhui Johanneksen evankeliumin luvusta yhdeksän.  Luku käsittelee tilannetta, jossa Jeesus paransi sokeana syntyneen miehen. Voit kuunnella puheen tästä linkistä: https://www.youtube.com/watch?v=m9eGerJVQ_8&t=1924s

Johanneksen evankeliumi on erilainen kuin muut kolme evankeliumia. Hieman yleistäen voi sanoa, että Markus painottaa sitä, mitä Jeesus teki. Matteus ja Luukas puolestaan sitä, mitä Jeesus opetti. Johannes puolestaan keskittyy siihen, kuka Jeesus on. Johannes tunsi hyvin Jeesuksen ja kaikki Hänen ihmetekonsa, mutta sisällytti evankeliumiinsa vain seitsemän ihmettä. Jokainen niistä sisältää tärkeää opetusta siitä, millainen Jeesus on. 

Johanneksen evankeliumissa on myös seitsemän kohtaa, joissa Jeesus kertoo itsestään ja olemuksestaan minä olen -alkuisella lauseella. Kun Jumala ilmestyi Moosekselle erämaassa, niin Hän ilmoitti nimekseen ´Minä-olen´. Lause tuntui jäävän kesken. Johanneksen evankeliumissa Jumalan nimi täydentyy. Jeesus sanoi ensimmäiseksi, että minä olen elämän leipä. Aloitan ensi sunnuntaina neljän kerran opetussarjan näistä Jeesuksen minä olen -lauseista. Tähtäyspiste on siinä, kuka Jeesus on.

Jeesus kanssasi – aina ja kaikkialla!

Mika ja Tiina