4. Moos. 24, Apt. 8

4. Moos. 24 Apt. 8

4 Ms 24

Bileam oli kiroamisen sijaan siunannut jo kolme kertaa Israelin ja Mooabin kuningas turhautui. Meniköhän jo manipuloinnin puolelle, kun hän totesi Bileamille: ” Minä lupasin palkita sinut, mutta nyt Herra pidättää sinulta palkkion.” Herran palkkiot ovat erilaista laatua, miten Mooabin kuningas erehtyikään samaistamaan omat palkkionsa Herran palkkioihin. Bileam pysyi lujana ja sanoi: ”Minkä Herra puhuu, sen minäkin puhun.” Toimiva periaate tuo Jumalan puheessa, Sanassa pysyminen.

Apt 8

Saulus (myöh. apostoli Paavali) raateli seurakuntaa samaan aikaan, kun apostolit julistivat Jeesusta. Tämä on koko ajan olemassa oleva asetelma. Toimijoiden nimet ovat vain vaihtuneet vuosisatojen kuluessa. Marttyyriuteen asti on vainoja ihan koko ajan.

Herra, siunaa vainottua seurakuntaasi. Auta, että juuri näinä aikoina vainotut veljemme ja sisaremme olisivat Stefanuksen lailla täynnä Pyhää Henkeä kaiken keskellä.

Pirkko