Tiedotusposti

Hei,

KohtaamisPaikan jumalanpalvelus on Kaupunginkirkossa sunnuntaina 1.11. klo 17. Jumalanpalvelus striimataan suorana KohtaamisPaikka Jyväskylä You tube -kanavalle. Kaupunginkirkossa käytetään maskeja. Jyväskylän seurakunta on linjannut, että ehtoollista ei voida toistaiseksi viettää jumalanpalveluksissa.

Aloitin viime sunnuntaina opetussarjan Johanneksen evankeliumin pohjalta. Siinä on seitsemän kohtaa, joissa Jeesus kertoo jotain olennaista itsestään minä olen -alkuisilla lausekkeilla. Ensimmäisenä käsittelyssä oli Jeesuksen sanat: ”Minä olen elämän leipä”, Joh 6:35. 

Jeesus sanoi nuo sanat tilanteessa, jossa hän oli edellisenä päivänä ruokkinut kansanjoukot. Kansa kaipasi uutta ilmaista ateriaa, mutta Jeesus puhui siitä, miten Hän täyttää ihmisten sisimmässä olevat syvemmät tarpeet. Meillä on tarve olla rakastettu, löytää elämälle mielekkyys, saada anteeksi, tarve toivolle ja tulevaisuudelle jne. Jeesus sanoi, että Hänen antamansa leipä sisältää elämän. Kreikan kielessä se on sana, joka tarkoittaa iloa ja elämän täyteyttä. 

Missä tilanteessa sinä sanot, että tämä on elämää? Meille sellainen on esimerkiksi se, kun vietämme päivää lastenlasten kanssa. Leikkien ja touhujen keskellä voi sanoa, että tämä on elämää! Kreikan kielessä on kaksi sanaa, joita käytetään kuvaamaan elämää. Toinen  (bios) niistä viittaa siihen, että jotain on olemassa. Jeesuksen käyttämä sana puolestaan elämään ja iloon sen kaikessa täyteydessään. Puhe on kokonaisuudessaan kuunneltavissa tästä linkistä:
https://www.youtube.com/watch?v=qlX5U9KBDS8

Jeesus kanssasi – aina ja kaikkialla!
Mika ja Tiina