5. Moos. 5, Apt. 17

5. Moos. 5 Apt. 17

Jumalan Israelilaisille antama laki on hyvä ja oikeudenmukainen. He saivat lisäksi lupauksen, että noudattaessaan ohjeita ”menestytte ja saatte elää kauan siinä maassa, jonka otatte omaksenne”. Tiedämme, että lain noudattaminen ei onnistunut. Israelilaiset hylkäsivät Jumalan kerta toisensa jälkeen. Vain Jeesus eli elämänsä kokonaan Jumalan kunniaksi. Siksi hän saattoi sovittaa syntimme ja nousi kuolleista.

Paavali julisti tätä sanomaa ja osoitti vanhan testamentin kirjoitusten kautta Jeesuksen olevan Messias, jota juutalaiset olivat odottaneet. Jeesus ei kuitenkaan ollut sellainen messias, jonka he olisivat halunneet. Niin he nousivat Paavalia vastaan ja hän joutui seurueineen vaikeuksiin. Olen pohtinut, onko meilläkin omat kriteerimme sille, millainen Jumalan tai Jeesuksen pitäisi olla. On helppoa ottaa vastaan se, mikä itseä miellyttää ja jättää huomiotta hankalat puolet. Olen kuullut uskovien sanovan, että jos Jeesus (tai Paavali) eläisi nyt, hän opettaisi eri tavalla. Ihminen ei kuitenkaan ole muuttunut miksikään ja Jumala on sama aina. Paavali kyllä opetti eri tavalla synagogaan kokoontuneita juutalaisia kuin filosofeja Ateenan areiopagilla. Sanoma oli kuitenkin sama kaikille silloin ja on edelleenkin.

Siunattua viikonloppua!

– Anna