Tiedotusposti

Hei,


ensi sunnuntaina vietämme isänpäivää ja KohtaamisPaikalla ei ole jumalanpalvelusta. BrunssiKirkko ja KahviKirkko pidetään su 15.11. klo 11 ja 13. Lapsille on omaa ohjelmaa klo 11 alkavassa BrunssiKirkossa. Tuo tilaisuuksiin omat syötävät, tarjolla on kahvia, teetä ja mehua. Käytämme maskeja. Kummassakin tilaisuudessa on 50 paikkaa koronarajoitusten takia. Ilmoittautumiset whatsapilla tai tekstiviestillä numeroon 0445243904. 


Jatkan opetussarjaa Jeesuksen minä olen -alkuisista lauseista Johanneksen evankeliumissa. Vuorossa on Jeesuksen sanat: minä olen maailman valo. Puhe tallennetaan ja laitetaan You tube -kanavalle KohtaamisPaikka Jyväskylä. Lopetamme zoom-yhteyden BrunssiKirkkoon. Syynä tähän on se, että emme saa zoomilla riittävän hyvää tallennetta ja zoomilla on ollut suorassa lähetyksessä vähän seuraajia. Pyrimme siis saamaan hyvän tallenteen You tubeen.


Viime sunnuntaina oli uskonpuhdistuksen muistopäivä. Puhuin Kaupunginkirkossa muutamasta keskeisestä löydöstä uskonpuhdistuksen aikana 1500-luvulla. Ensimmäinen on Raamatun korostaminen. Tuolloin Raamattuja ei edes ollut saatavilla kansan omalla kielellä. Meillä on hyviä käännöksiä, meidän aikamme haaste liittyy siihen, että pitäydymme Raamatun yksinkertaisissa totuuksissa ja annamme Jumalan puhua meille sen kautta. 

Toinen näkökulma liittyi siihen, että kaikkia tarvitaan seurakunnan rakentamisessa ja Jumalan valtakunnan työssä. Reformaation aikana korostui pappien asema vääristäen Jumalan suunnitelmaa. Jokainen kristitty voi tehdä löytöjä Raamatusta, todistaa Jeesuksesta, rukoilla tarvitsevien puolesta, kuunnella Jumalaa ja antaa omat lahjansa ja kokemuksensa Jumalan käyttöön. 


Puheen lopussa puhuin siitä, kuinka kristitty on samalla kertaa syntinen ja Jumalalle kelpaava – Jeesuksen tähden. Olemme itsessämme kuin hiili, joka on musta ja kylmä. Mutta hiillokossa ollessaan se on säteilevän kirkas ja lämmin. Jeesuksen tähden olen rakastettu ja armahdettu. Hän saa Pyhän Hengen kautta minussa aikaan uutta elämää ja rakkautta, joka välittää Jeesuksen todellisuutta ympärilleni. Voit kuunnella puheen kokonaan täältä:https://www.youtube.com/watch?v=Zyaqe2z26lE&t=202s

Jeesuksen valoa syksyn pimeyteen!

Mika ja Tiina