Tiedotusposti

Hei,


KohtaamisPaikan  BrunssiKirkko ja KahviKirkko ovat su 22.11. klo 11 ja 13. Lapsille on omaa ohjelmaa klo 11 alkavassa BrunssiKirkossa. Tuo tilaisuuksiin omat syötävät, tarjolla on kahvia, teetä ja mehua. Käytämme maskeja. Kummassakin tilaisuudessa on 50 paikkaa koronarajoitusten takia. Ilmoittautumiset whatsapilla tai tekstiviestillä numeroon 0445243904.


Jatkoin viime sunnuntaina opetussarjaa Jeesuksen käyttämistä minä olen -lauseista Johanneksen evankeliumissa. Jeesus sanoi olevansa maailman valo, Joh 8:12. Valon merkitys korostuu näin marraskuun harmaudessa. Valo on yksi elämän perusedellytyksiä. Luodessaan maailman Jumala sanoi ensimmäisenä: ”Tulkoon valo!” Jeesus liittyi tähän sanoessaan olevansa maailman valo.


Jeesus sanoi nuo sanat juutalaisten lehtimajajuhlien yhteydessä. Silloin muisteltiin ja juhlittiin sitä, miten Jumala johdatti kansaa Egyptistä luvattuun maahan. Jumala ruokki kansan mannalla ja antoi pilven kulkea heidän edellään päivisin ja tulipatsaan öisin. Lehtimajajuhlilla oli valtava ihmismäärä, joka asui lehtimajoissa muistellen erämaavaiheita. Yhtenä iltana sytytettiin tulet temppelin eri kulmille niin, että ne saatettiin nähdä kauas. Kansa iloitsi ja tanssi sinä yönä. Seuraavana päivänä Jeesus sanoi olevansa valo, jota ihmiset todellisesti tarvitsevat päästäkseen pimeydestä valoon.


Toinen tärkeä huomio liittyy siihen, että juuri ennen Jeesuksen puhetta Hänen luokseen tuotiin tuomittavaksi aviorikoksesta syytetty nainen, Joh 8:3-11. Jeesus kirjoitti maahan ja sai syyttäjät poistumaan yksi toisensa jälkeen. Jeesus oli tilanteessa ainut synnitön, mutta Hän ei tuominnut naista. Nainen sai uuden alun elämälleen. Jeesus on valo, joka auttaa pimeydestä ja syyllisyydestä valoon ja uuteen elämään.


Voit kuunnella puheen kokonaan oheisesta linkistä:https://www.youtube.com/watch?v=vpDThIEIHEk&t=457s

KohtaamisPaikan hallituksen talouskooste lokakuulta:-tulot    6603 euroa (koko vuosi 73 606 euroa)-menot 7284 euroa (koko vuosi 69 772 euroa)


Jeesus kanssasi – aina ja kaikkialla!

Mika ja Tiina