Tiedotusposti

Hei,


KohtaamisPaikan adventtisunnuntain iltamessu on Kaupunginkirkossa 29.11. poikkeuksellisesti klo 18. Tällä kertaa on vain yksi iltamessu ja siinä on tilaa 120 henkilölle. Laulamme yhdessä Hoosiannan ja vietämme ehtoollista. Käytämme maskeja. Puheen pitää Jukka Jämsén.


Puhuin viime sunnuntaina Jeesuksesta hyvänä paimenena, Joh 10. Opetus liittyi kokonaisuuteen, jossa olen käsitellyt Jeesuksen minä olen -lauseita Johanneksen evankeliumissa. Jeesus korosti kuvalla paimenesta huolenpitoa omasta laumastaan. Nykyään eläinten pitämiseen liittyy paljon isoja yksiköitä ja teollista tuotantoa. Jeesuksen aikana paimen tunsi jokaisen lampaansa. Hän vietti lampaiden kanssa lähes kaiken aikansa. Paimen kulki edellä ja etsi vuoristoisissa paikoissa sopivat ruoka- ja juomapaikat. Paimenen tärkeä tehtävä oli turvata laumansa villieläimien hyökkäyksiltä. Lauma oli pidettävä koossa, koska yksittäinen lammas olisi menehtynyt nopeasti.


Lammas on eläin, joka ei tule toimeen ilman huolenpitoa. Lammas ei kykene edes puhdistamaan itseänsä. Kun Jeesus sanoi olevansa hyvä paimen, niin hän korosti pitävänsä meistä huolta. Hän ei ainoastaan paimenen lailla vaarantanut henkeään, vaan antoi henkensä meidän puolestamme. Hän huolehtii siitä, että saamme ravintoa ja suojaa erilaisten vaarojen keskellä. Hän johdattaa meitä puhumalla tavalla, jonka ymmärrämme. Hän tuntee jokaisen henkilökohtaisesti. Yksi KohtaamisPaikassa käyvä maahanmuuttaja on toiminut kotimaassaan paimenena 10 vuotta. Hän kertoi opetuksen kuultuaan, että hän tunsi 70 lampaan laumastaan jokaisen lampaan.


Daavid oli paimen ennen kuin hänestä tuli kuningas. Hän kirjoitti ilmeisesti paimenessa ollessaan Psalmin 23. Se kuvaa osuvasti hyvää paimenta, Jeesusta. ”Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu.Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen.” Kun sinulla on sopiva hetki, niin lue Psalmi 23 läpi ajan kanssa.


Viime sunnuntain opetus löytyy oheisen linkin kautta:https://www.youtube.com/watch?v=OO5evGIL_34&t=1354s

Iloa adventtiaikaasi!

Mika ja Tiina