Joos. 20, Room. 7

Joos. 20 Room. 7

Joosua 20, Turvakaupungit

Israelilla oli mielenkiintoinen systeemi vahingossa toisen surmanneen ihmisen oikeusturvaksi. Olikohan tällaisia tapauksia paljonkin, kun tällainen systeemi täytyi luoda. Joosua järjesti systeemin kuntoon kuuliaisesti Herran ohjeen mukaan. Hengellisesti ajatellen meidän turvapaikkamme on Jeesuksen ristin juurella, jossa saamme vastaanottaa ja uskoa armon ja anteeksiannon lahjaksi itsellemme. Näin on Jumalamme sen suunnitellut rakkaudesta meitä kohtaan.

Room. 7, Vapauteen Kristus kutsuu meitä 

En tee sitä hyvää, mitä tahdon, vaan sitä pahaa, mitä en tahdo” (19). ”Huomaan, että minua hallitsee tällainen laki: haluan tehdä hyvää, mutta en pääse irti pahasta” (21). Paavali antaa hurjan kuvan sisimmässään käytävästä taistelusta. Synti on siis meissä loppuun asti, vaikka kuinka yrittäisimme olla kuuliaisia ja pyhiä, johon meitä kutsutaan.

Meitä kutsutaan palvelemaan Jumalaa uudella tavalla uskossa Kristuksen täytettyyn työhön ja lahjavanhurskauteen, Hengen mukaan. Hyvät työt ovat tärkeitä ja meitä kehotetaan tekemään hyvää kaikille ja palvelemaan toinen toistamme Jeesuksen esimerkin mukaan. Hyvää tekemällä tuomme iloa Jumalalle ja lähimmäisille sekä itsellemme. Se kasvattaa myös luonnetta! ”Älä anna pahan voittaa itseäsi, vaan voita sinä paha hyvällä” (Room.12:21). Mitähän hyvää voisin tänään tehdä? Ketä ilahduttaa?

Juha