Tuom. 9, 1. Kor. 3

Tuom. 9 1. Kor. 3

Taloa rakentaessa perustan tekeminen on kaikkein tärkeintä. Jos perustusta ei ole tehty kunnolla, niin kosteusvaurioiden vaara on ilmeinen. Paavali jatkaa Jeesuksen korostamista. Hän kuvaa Jeesusta kaiken perustaksi, hän haluaa paaluttaa seurakunnan syvälle Jeesukseen. Jeesuksen ristinkuolema ja ylösnousemus on kaiken perusta. Vain Hänessä meillä on anteeksiantamus ja pääsy taivaaseen. 
 
Paavali haastaa seurakuntaa kasvamaan uskossa. Korinttilaiset olivat vielä pikkulapsia riitoineen, vanha luonto hallitsi heitä. Jeesuksen seuraajina meitäkin kutsutaan rakentamaan elämämme rakennus taitavasti ja viisaasti Jeesus -perustukselle.  Perustaa meidän ei tarvitse enää tehdä uudelleen vaan alkaa rakentaa taloamme. Rakentamisessa ei ole kyse pelastuksen ehdoista, vaan elämän laadusta ja sisällöstä. Miten voisin elää Jumalan mielen mukaisesti, en enää itsekkäästi, itselleni? Miten elämäni voisi tuoda kunniaa Jumalalle? Roomalaiskirjeessä Paavali kirjoittaa Hengen luomasta uudesta elämästä, Room 8. Pyhä Henki luo meissä uutta Jumalan mielen mukaista elämää, Hengen hedelmää, Gal 5:22,23.  Te ette ole saaneet orjuuden henkeä, joka saattaisi teidät jälleen pelon valtaan. Olette saaneet Hengen, joka antaa meille lapsen oikeuden, ja niin me huudamme: ”Abba, Isä!” Room 8:15. Voin luottavaisesti rukoilla ja pyytää: Tule Pyhä Henki ja rakenna minua, Jes 54:11-15
 

Tiina