Tuom. 10, 1. Kor. 4

Tuom. 10 1. Kor. 4

Päivän luvun otsikkona on Apostolin tehtävä. Heti alkuun Paavali määrittelee selkeästi, että häntä on pidettävä palvelijana. Ja perään kirjoittaa, että palvelijan täytyy osoittautua luottamuksen arvoiseksi. Oletko katsonut englantilaisia TV-sarjoja? Downton Abbey’ta tai Belgraviaa? Sarjoissa kuvataan aikansa englantilaista yhteiskuntaa luokkaeroineen, kerrotaan monenlaisista herroista ja monenlaisista palvelijoista – sekä hyvistä että huonoista. On sydäntä koskettavaa seurata isäntäperheen ja palvelijoiden suhdetta, silloin kun suhde toimii hyvin. Molemminpuolinen kunnioitus. Lojaalius ja uskollisuus. Sitoutuminen ja arvostus. Ystävyys ja hyväksyminen, rakkaus. Nämä kaikki heijastuvat niissä suhteissa. Palvelijat kokevat kunnia-asianaan palvella isäntäväkeään.
 
Jeesus on meille hyvä ja huolehtivainen Herra. Hän kunnioittaa ja arvostaa meitä. Hän on meihin sitoutunut. Hän on meidän ystävämme ja hän rakastaa meitä. Hänen palveluskunnassaan on hyvä olla ja häntä on kunnia-asia palvella. Aivan kuten minä seurasin näyttelijöitä näissä TV-sarjoissa, niin me seuraamme toinen toisiamme, teemme huomioita ja otamme oppia. Meitä kutsutaan palvelemaan Jeesusta ja toinen toistamme sekä olemaan hyvinä esimerkkeinä toisille.
 

Tiina