Tuom. 11, 1. Kor. 5

Tuom. 11 1. Kor. 5

Tämän päivän Paavalin kirjoittamaa lukua lukiessani mietin lukemiani tapahtumia joistakin seurakunnista. Jotkut megaseurakuntien johtajat ovat langenneet avioliiton ulkopuolisiin seksisuhteisiin. Johtajat ovat joutuneet eroamaan tehtävistään. Seurakunnissa on jouduttu rakentamaan luottamusta uudelleen.  Hämmentävää ja surullista luettavaa. Korinttilaiskirjeen kuviot toistuvat meidänkin aikanamme. 
 
Jumala loi ihmiset miehiksi ja naisiksi. Hän loi meihin myös seksuaalisuuden, mikä on iso osa ihmisyyttä ja hyvin syvällä meissä jokaisessa. Luodessaan Jumala loi vain hyviä asioita, joten seksuaalisuus on hyvä asia. Tiedämme varsin hyvin, että synnin rikkomassa maailmassa myös seksuaalisuus on monella tapaa säröillä ja rikkoutunut. Meissä jokaisessa. Tarvitsemme jokainen Jeesusta ja anteeksiantamusta tälläkin osa-alueella.
 
Meitä ei ole kutsuttu osoittamaan ulkopuolisia sormella vaan pitämään hyvää huolta omistamme. Paavalin kirjoittaman tekstin rajuus kertoo minulle myös siitä, että sekä ihmisten itsensä että seurakunnan näkökulmasta näissä seksuaalisuuden alueen lankeemuksissa on kyse vakavista asioista. Miten voimme seurakunnassa tukea ja rohkaista toinen toistamme, että eläisimme myös tällä elämän osa-alueella Jumalan hyvän suunnitelman mukaan? Sitoudutaan kunnioittamaan toistemme avioliittoja, tukemaan perheitä ja huomioimaan lämmöllä myös sinkut. Rukoilemaan toinen toistemme puolesta myös tästä näkökulmasta. Ja jos joillakin on haasteita elämässään tällä osa-alueella, niin etsimään heidän kanssaan apua.
 

Tiina