Tuom. 16, 1. Kor. 10

Tuom. 16 1. Kor. 10

Tänään vanhan testamentin luvussa Simsonin tarina tulee päätökseen. Hän oli tuomarina 20 vuotta. Ja nämä kohdat hänen elämästään ovat jääneet jäljelle. Vetää jotenkin hiljaiseksi ja mietteliääksi olon. Mistä haluaisin että minut muistetaan? Mistä haluaisit että sinut muistetaan? 

Ainoa asia josta toivon minut muistettavan on Jeesuksen vaikutus elämääni. Ilman Jeesusta en olisi sellainen kuin nykyään olen. Jos joku ansaitsee kunnian siitä kaikesta mitä olen saanut aikaan (tai jättänyt saavuttamatta), niin se on Jeesus.

Uudessa testamentissa jatketaan saman teeman äärellä kuin toissapäivänä. Ja luvun rakenne on samanlainen. Kannattaa ehkä lukea luvun viimeinen jae ensin. Samoin kuin toissapäivänä, niin valitettavan usein viimeinen jae jää huomioimatta, kun lukuun vedotaan.  

–Tomppa