Tuom. 18, 1. Kor. 12

Tuom. 18 1. Kor. 12

Joulupäivä. Tämän päivän vanhan testamentin luvussa on pohdittavaa, mutta mieluusti jätän se toiseen hetkeen. Pidän tärkeämpänä sitä että ajatukset suuntautuvat uuden testamentin lukuun ja sen yhteyteen tähän päivään.

Mitä joulupäivä sinulle merkitsee? Tässä yhteydessä kunnon kristitty ottaisi esiin Jeesuksen, mutta jos rehellinen olen, niin joulupäivästä tuli ensin mieleen lahjat 🙂

Eli se on päivä jolloin aattona (eli eilen illalla) saatuja lahjoja käytetään, ihastellaan ja ihmetellään. Alkuun ajattelin että tuollainen merkitys tuolla päivällä oli silloin kun olin lapsi, mutta huomasin että näin aikuisiälläkin monen joulupäivän muisto liittyy juuri lahjoihin.

Toinen joulupäivän merkitys on toinen joulu. Aika monesti joulu(aatto) tulee vietettyä useaan kertaan koska sukulaiset ovat eri paikkakunnilla. Eli juuri kun olet ajatellut että joulu oli tässä, juhlat juhlittu ja lahjat saatu, niin sitten onkin vielä toinen joulu, uudet juhlat ja uudet lahjat.

On luonnollista että mitä enemmän vuosia kertyy, niin sitä vähemmän lahjoja tulee jouluna. Mutta siksi, viimeistään näin aikuisena 🙂 joulupäivänä olisi hyvä pysähtyä miettimään niitä lahjoja joita Jumala on meille antanut. Näistä lahjoista tämän päivän uuden testamentin luku puhuu. Me näemme monesti ihmisen lahjakkuuden jossain asiassa joko syntymässä saatuna tai harjoittelun tuloksena. Näin monesti on, mutta tämän päivän uuden testamentin luku kertoo minusta siitä että näin vertauskuvallisesti ei pidä ajatella että kaikki lahjat on saatu kun aatto on ohi. 

Jumala antaa meille lahjoja läpi elämän. Joulupäivä on hyvä päivä pohtia, iloita ja juhlia myös tätä asiaa.

–Tomppa