Tuom. 19, 1. Kor. 13

Tuom. 19 1. Kor. 13

Tapaninpäivä. Mitä sinulle tulee mieleen tästä päivästä. Minun ensimmäiset ajatukset olivat “kylläisyys” ja “ajelu”. Tässä kohtaa joulun juhlimisesta on ns. kylläinen olo. Vaihtelua pyhäpäiviin haetaan käymällä ajelulla tai sitten ajellaan sukulaisten luota kotiin. Tapaninpäivään liittyy siirtyminen juhlasta arkeen. 

Tämän päivän vanhan testamentin luku palauttaa meidät juhlan vietosta siihen todellisuuteen, siihen arkeen, siihen maailmaan jossa elämme. Vaikka raamatun kertomus on vanha, niin siihen liittyvä ihmisen pahuus ei ole muuttunut.
Siksi on tärkeää että juhlien jälkeen muistamme kristityn velvollisuutemme Jumalaa ja toisiamme kohtaan. Siksi tämä päivä on marttyyrien muistopäivä, niiden jotka ovat tuoneet valoa tämän maailman pimeyden keskelle.

Pitkän juhlan jälkeen arki tuntuu kuin märällä rätillä iskettäisiin kasvoja. Tämän päivän uuden testamentin luku on varmasti yksi raamatun tunnetuin, mutta juuri tälle päivällä se sopii oikein hyvin. Se antaa eväitä sille miten me otamme arjen vastaan.

–Tomppa