Tuom. 20, 1. Kor. 14

Tuom. 20 1. Kor. 14

Juhlapyhät ovat ohi, mutta joulun aika jatkuu. Mitä se sinulle merkitsee? 

Kun luin tämän päivän uuden testamentin kohtaa, niin ajattelin joulun aikaa “loivana laskuna arkeen”. Se mikä meillä on vastassa arjessa, omassa elämässä, läheisten elämässä, yhteiskunnassa, seurakunnassa jne… voi tuntua juhlan jälkeen ylivoimaisen hankalalle ja vaikealle. 

Tuo raamatunkohta puhui minulle siitä että juhlapyhien jälkeen monesti tipahdetaan omasta “kuplasta” karuun todellisuuteen. Enää ei riitä että pärjää itsensä ja lähimmäisten kanssa. Tähän auttaa että osaa (ja haluaa) kommunikoida sekä Jumalan että ihmisten suuntaan sillä tavalla että tulee ymmärretyksi. Jumala antaa meille lahjaksi myös kykyjä ja apuja tähän. 

Mukavaa ja siunattua joulunaikaa,

–Tomppa