Ruut 2, 2. Kor. 1

Ruut 2 2. Kor. 1

”Miten sinä voit olla minulle näin hyvä? Kohtelet minua kuin tuttavaa, vaikka olen vierasmaalainen.”  (Ruut 2:10). Ruut kokee itselleen vieraassa maassa Boasin suunnalta odottamatonta hyvyyttä.

Paavali joutuu puolustamaan tehtäväänsä Jeesuksen apostolina ja evankeliumin ydinsanomaa. Korintin seurakunnassa oli herännyt arvostelua Paavalia ja hänen opetustaan kohtaan. Paavali muistuttaa, että hänen tarkoituksensa ei ole määräillä Korintin uskovia, vaan auttaa heitä saamaan ilon.

Vaikka kuritus ei sitä vastaan otettaessa koskaan tunnu iloiselta vaan ikävältä asialta, se lopulta antaa näin valmennetuille hedelmänsä: rauhan ja vanhurskauden. (Hepr. 12:11)

Rukoillaan, että Jumala toisi meillekin tilanteita, joissa voimme osoittaa hyvyyttää heikompia, vieraita ja outoja ihmisiä kohtaan. Ja jos saamme sanallista ojennusta puolisolta, vanhemmalta, ystävältä, työnantajalta… ennen kuin puolustaudumme tai hyökkäämme, voimme kysyä Jumalalta, haluaako hän ehkä opettaa meille jotakin. 

Heli