Ruut 3, 2. Kor. 2

Ruut 3 2. Kor. 2

Ruut oli uskollinen kutsumukselleen ja suvulleen ja haki turvaa iäkkäästä sukulunastajasta Boasista, eikä lähtenyt etsimään itselleen nuorta miestä.

Kristuksen tuntemisen tuoksu kuulostaa runolliselta. Kun Paavali puhui Kristuksen tuoksun levittämisestä, hän viittasi antiikin ajan voittokulkueisiin, joissa taistelun voittaneen päällikön voittosaattueessa kulkivat niin voittajan sotilaat kuin voitetutkin. Kulkueessa poltettiin suitsuketta jumalalle, jolle voitto oli omistettu. Kristus on voittanut meidät puolelleen ja kun ihmiset tietävät, kenen ”saattueessa” kuljemme, koko elämämme tekoineen ja sanoineen levittää Kristuksen tuoksua ympärillemme. Rukoillaan, että ympärillämme olevat ihmiset saisivat tietää uskostamme Jeesukseen ja meille avautuisi mahdollisuuksia elää todeksi uskoamme ja kertoa siitä heille.

”Jumala kuljettaa meitä aina Kristuksen voittosaatossa ja antaa meidän kaikkialla levittää Kristuksen tuntemisen tuoksua.” (2. Kor. 2:14)

Heli