Ps. 44, 2. Kor. 6

Ps. 44 2. Kor. 6

Tänäänkin on pelastuksen päivä (vrt. 2. Kor. 6:2). Miten se näkyy ja/tai tuntuu? Onko se suuri uutinen? Ehkä se jossain päin maailmaa tai yksittäisten ihmisten elämässä on sitä, mutta länsimaisesta näkökulmasta katsottuna tämä suuri uutinen ei saa käytännössä lainkaan palstatilaa. Ehkä sitä palstatilaa olisi mahdollista ostaa ns. suurella rahalla, mutta onko se ylipäätään (taloudellisesti ja iankaikkisuuden kannalta) järkevää?

Oikeastaan on aika kummallista, ettei pelastuksesta yleisemmin puhuta, koska Jumala on laittanut iankaikkisuuden ihmisten sydämeen (Saarn. 1:11, KR38). Jokainen ihminen täyttää tuon sydämessä olevan iankaikkisuuskaipuun jollakin. Valitettavasti näitä vaihtoehtoja on paljon, ja valitettavasti oikea vaihtoehto eli  Jeesuksen valmistama tie iankaikkisuuteen näyttää monilta unohtuvan. Monet sen tietoisesti jopa kieltävät.

Evankeliumi eli pelastuksen hyvä sanoma menee kuitenkin tänäänkin eteenpäin ihmiseltä ihmiselle. Suurille informaatio- ja massakampanjoillekin voi olla paikkansa, mutta ehkä evankeliumi kuitenkin lopulta menee tehokkaimmin eteenpäin tavallisten ihmisten välityksellä, kun he elävät avoimesti ja rohkeasti Jeesuksen seuraajina myös ei-uskovien ystäviensä kanssa. Tässä meidän olisi ehkä hyvä muistaa Jumalan rohkaisevat sanat Joosualle (Joos. 1:9): ”Ole rohkea ja luja, älä pelkää äläkä lannistu. Herra, sinun Jumalasi, on sinun kanssasi kaikilla teilläsi.”

Pekka