Ps. 53, Gal. 2

Ps. 53 Gal. 2

Ps 53

Psalmin viimeisessä jakeessa on odotus siitä, että Jumala palauttaa kansansa ennalleen. Iloa tiedetään tulevan silloin. Mitä kaikkea Daavidille tuo ennalleen asettaminen lienee tarkoittanut, itse ajattelen sen tarkoittavan yhteyden palauttamista ihmisen ja Jumalan välille. Tämä ennalleen palauttaminen tapahtui Jeesuksen uhrissa ja Pyhän Hengen vuodatuksessa. Meillä on suora rukousyhteys Kaikkivaltiaan kanssa ja johdatus sekä varustus elää suoraan Hänestä. Tänäänkin.

Gal 2

Paavali pohjusti luotettavuuttaan evankeliumin asioissa galatalaisille. Hän kertoo, kuinka hän oli testannut saamansa opetuksensa muiden apostoleiden edessä oman apostolin uransa alussa. Hänet hyväksyttiin (9). Tällainen toimintatapa suojasi niin häntä itseään kuin kaikkia seurakuntia. Me voimme nyt testata omaa ajatteluamme, johon on voinut elämän aikana tarttua perinteitä eri herätysliikkeistä. Jae 16 sisältää vanhurskauttamisopin perusteet: olemme vanhurskautettuja vain uskosta Jeesukseen Kristukseen, vaihtoehtoinen käännös on Jeesuksen Kristuksen uskon kautta. Tämä vaihtoehtoinen käännös on jopa vielä syvempi ilmaus. Tässä on mietittävää tälle päivälle.

Pirkko

PS. tuo vaihtoehtoinen käännös sanotaan Suomen kansan Raamatussa (en mie muuten tietäis)