1. Sam. 8, Luuk. 17

1. Sam. 8 Luuk. 17

Samuel kuunteli, mitä kansalla oli sanottavana, ja kertoi sen Herralle. Herra vastasi Samuelille:” Tee niin kuin he tahtovat. Anna heille kuningas.” (21-22)

Luukas 17

Valtakunta on keskellämme jo nyt. Päällimmäisenä jäi mieleen Jumalan valtakunta, josta Jeesus kertoi ja opetti koko ajan kulkiessaan kaikille kohtaamilleen ihmisille. Jumalan valtakunta on jo keskellämme, ja Jeesuksen sovitustyön uskossa vastaanottaminen liittää meidät tähän valtakuntaan ja Jumalan lapseuteen. Jeesuksen toinen tuleminen taas tulee yllättäen ja sen kaikki huomaavat luonnonilmiöistä. Jeesus tulee silloin tuomitsemaan maailman ja perustamaan valtakuntansa. Jeesus ei vastannut suoraan kyselijöille valtakunnan tulemisen hetkeä, vaan kiinnitti huomion tähän hetkeen ja siinä elämiseen. Kiitos, ylistys, armeliaisuus ja palveleminen kuuluvat tärkeinä osina kasvuun Jeesuksen opetuslapsina. Työ ja ahertaminen ei kuitenkaan tuo taivaspaikkaa, vaan vain Jeesus riittää. Kuulin kerran tästä Ihmisen Pojan päivästä aika mielenkiintoisen saarnan. Puhuja nosti esille esimerkeistä laskien, että ei siinä nyt niin kovin huonosti käy, kun joka toinen näyttäisi pelastuvan;)

Juha