1. Sam. 10, Luuk. 19

1. Sam. 10 Luuk. 19

Samuel otti esille öljypullon, kaatoi siitä öljyä Saulin päähän, suuteli häntä ja sanoi:”Nyt Herra on voidellut sinut oman kansansa hallitsijaksi. Sinä saat johtaa Herran kansaa, ja sinä pelastat kansan kaikkien sen vihollisten vallasta. Herra antaa sinulle myös merkin siitä, että hän on voidellut sinut kansansa hallitsijaksi. (1)

Samalla hetkellä kun Saul kääntyi lähteäkseen pois Samuelin luota, Jumala antoi hänelle uuden sydämen ja kaikki nämä ennusmerkit toteutuivat samana päivänä. (9)

Luukas 19

Jeesuksen kohtaaminen muuttaa elämän. Siitä hyvänä esimerkkinä on rikas mies Sakkeus, joka halusi nähdä Jeesuksen. Edellisen luvun rikas mies tuli murheelliseksi, kun Jeesus käski häntä luopumaan omaisuudestaan ja seuraamaan häntä, mutta Sakkeus otti iloisin mielin Jeesuksen vieraakseen. Jeesus kohtasi ja löysi Sakkeuksen, joka oli janoissaan, mutta syntiensä tähden onneton.  Sakkeus teki parannuksen ja elämäntaparemontin ainakin raha-asioidensa suhteen. Sen kuultuaa Jeesus sanoi, että ”tänään on pelastus tullut tämän perheen osaksi” (9).

Talentit jakoon. Aiemmin Jeesus opetti taloudenhoidon periaatteita valtakunnan työssä. Nyt periaatteita opetetaan kultarahan avulla= 300 denaria eli 300 päiväpalkkaa. Matteuksen evankeliumissa puhutaan vielä suuremmasta summasta, talentista, joka vastaa usean vuoden palkkatuloa. Tätä omaisuutta piti käyttää mahdollisimman hyvin. Nyt siis vaan rohkeasti käyttämään tätä pääomaa, eli rahan lisäksi niitä lahjoja ja kykyjä, joita Jumala on meille itse kullekin antanut valtakuntansa asioiden asioimiseen. Jumala haluaa siunata sinua ja enentää pääomaasi!

– Iloista antajaa Jumala rakastaa!

Juha