Tiedotusposti

Hei,

KohtaamisPaikan NettiKirkko on sunnuntaina klo 17 You tube -kanavalla KohtaamisPaikka Jyväskylä. Aloitan muutaman kerran opetussarjan, jossa käsitellään Raamatun lupauksia. Sunnuntaina käsittelyssä on Fil 4:4-7. NettiKirkkoon voi lähettää rukous- ja kiitosaiheita whatsapp numeroon 0445243904. NettiKirkon jälkeen on rukouspalvelua zoomissa klo 18-18.30. Zoomin ID numero on 822 9557 0697 ja salasana 568196. Jos tarvitset apua zoom-sovelluksen käytössä, niin voit laittaa viestiä edellä olleeseen whatsapp numeroon. Marko Remeksen viime sunnuntain puheen voit kuunnella tästä linkistä:
https://www.youtube.com/watch?v=yStr59nhDXM&t=610s

Filippiläiskirje on tällä viikolla luettavana KohtaamisPaikan raamatunlukuohjelmassa. Kirje on todella rikas ja rohkaiseva sisällöltään. Tänään on vuorossa luku kaksi. Luvun alkuosassa korostetaan Jeesuksen merkitystä. Jeesuksesta tuodaan esille omastaan luopuminen toisten hyväksi. Luvun lopussa Paavali kertoo ystävästään, jonka elämästä oli nähtävissä jotain samaa. Epafroditos oli Paavalille veli, työ- ja taistelutoveri. Paavali käyttämät sanat ovat kuin nouseva asteikko. He olivat ystäviä, koska olivat kristittyinä veljiä toisilleen. Työtoveruus oli lujittanut heitä yhteen ja kaikkein lujin side oli tullut taistelutoveruudesta. 

Epafroditoksen elämän tärkeysjärjestys näytti olevan kohdillaan. Jeesus ja Hänen asiansa oli keskiössä. Hän vaaransi jopa henkensä mennessään auttamaan Paavalia. Epafroditoksen elämä ei ollut Paavalin kuvauksen mukaan helppoa, sillä hän oli sairastunut hyvin vakavasti. Mutta hän löysi elämälleen merkityksen palvellessaan Jeesusta. Joku on sanonut, että ilo on lyhenne seuraavista sanoista: itse (i) luopuu (l) omastaan(o). Tämä kuvaus liittyy ennen kaikkea Jeesukseen, joka luopui omastaan meidän hyväksemme. Siksi Jeesus on kaikessa ykkönen ja eräänä päivänä kaikkien on tunnustettava Hänen Herruutensa, 2:11. Oheisesta linkistä voit lukea tämän päivän lukuohjelmasta enemmän. Minulla on tällä viikolla kirjoitusvuoro.
https://www.kohtaamispaikka.net/category/raamatunlukuohjelma/.

Jeesus kanssasi!
Mika ja Tiina