1. Sam. 18, Fil. 3

1. Sam. 18 Fil. 3

Kristuksen Jeesuksen tunteminen on Paavalille arvokkaampaa kuin mikään muu, 3:8. Paavalilla oli juutalaisena aika etuoikeutetun oloinen asema. Hän oli syntyperäinen juutalainen, Benjaminin heimoa, oppinut ja lakia noudattava fariseus. Hän ajatteli aiemmin olevansa moitteeton Jumalan edessä, mutta Jeesuksen kohtaaminen käänsi kaikki päälaelleen. Hän sanoi pitävänsä kaikkea entistä roskana. Jumalan edessä oleellista on vain Jeesuksen tunteminen. Kaikki ovat samassa asemassa, jokainen pelastuu armosta, uskon kautta Jeesukseen. 

Jakeessa 10 Paavali kirjoittaa Kristuksen tuntemisesta. Alkuosaan jakeesta on helppo liittyä: Jeesuksen ylösnousemuksen voiman tunteminen. Loppuosa on kuitenkin osa jakeen kokonaisuutta: osallisuus Kristuksen kärsimyksistä. Tämä ei tarkoita sitä, että voisimme lisätä jotain Jeesuksen ainutlaatuiseen ristinkuolemaan. Se oli kertakaikkinen ja ainutlaatuinen Jumalan pelastusteko. Mutta kristityn elämään kuuluu se, että todellisuutta ovat sekä ylösnousemuksen voima että kärsimykset. 

Mika