1. Sam. 20, Kol. 1

1. Sam. 20 Kol. 1

Kolossalaiskirje muistuttaa aika paljon edellä luettua filippiläiskirjettä. Paavalilla oli vankeudessa tai kotiarestissa aikaa kirjoittaa kirjeitä  ja rukoilla seurakuntien puolesta. Rukous on puhutteleva. Se sisältää alkuun paljon kiitosta. Esirukousosassa (jakeet 9-11) nousee esille seuraavaa: hengellinen viisaus, Jumalan tahdon tunteminen, hedelmän kantaminen ja eläminen Jumalan kunniaksi. Tässä listassa on hyviä näkökulmia kun rukoilemme toistemme ja KohtaamisPaikan puolesta. Millainen KohtaamisPaikka on koronarajoitusten jälkeen? Epäilemättä Jeesus puhuu näistä asioista meille, Hänellä on kokonaisuus mielessään ja hallinnassaan.

Luvun jatko korostaa juuri tätä näkökulmaa, että Jeesus on seurakunnan pää. Jakeissa 15-20 korostetaan Jeesuksen asemaa laajemminkin. Maailma on luotu Hänen kauttaan ja Jeesuksen ristin kautta löydämme rauhan Jumalan kanssa, 20. 

Mika