1. Sam. 23, Kol. 4

1. Sam. 23 Kol. 4

Kol 4

Tänään Paavali antaa vielä kirjeen lopuksi ohjeita ja lähettää terveisiä. 
 
Rukoilkaa hellittämättä, valvokaa rukoillen ja kiittäen. Rukoilkaa samalla meidänkin puolesta. Siis rukous on tärkeä juttu! Hellittämättä, jatkuvasti ei kukaan omin voimin jaksa, mutta Pyhä Henki on meidän voimamme tässäkin. Jo huokaus, yksikin sana tai ajatus ovat hyviä rukouksia. Pyhä Henki myös tuo mieleemme ihmisiä ja asioita, joita on hyvä rukoilla.  
 
Suhtautua viisaasti, puhua ystävällisesti suolalla höystettyjä sanoja. Pitää tietää, miten kenellekin vastata. Meitä kutsutaan siis olemaan valmiina kertomaan Jeesuksesta toisille. Mutta kannattaa muistaa, että vain sopiva määrä suolaa saa ruuan maistumaan hyvältä, kun taas liian suolaisen sylkäisee suustaan pois. Voimme pyytää, että Pyhä Henki johdattaa meille räätälöityjä tilanteita ja antaa rohkeutta sekä oikeita sanoja. Pyhä Henki johdattaa meitä hyvin henkilökohtaisesti ja meidän persoonaan sopien ja toki kuulijan persoonaan sopien!
 
Terveiset ja kuulumiset ovat tärkeitä! Minä olen usein Mikalta kysynyt hänen palatessaan reissusta, että lähettikö joku terveisiä? Ihan vaan senkin takia, ettei Mika unohda kertoa! Ja kyllä, useimmiten joku lähetti terveisiä ja se ilahdutti. Maahanmuuttajat aina tervehtiessään kysyvät: ”Mitä kuuluu?” Yleensä vastaus puolin ja toisin on: ”Kiitos hyvää!” Vaikkei ehkä aina oikeasti pelkästään hyvää kuulukaan. Mutta silti kysyminen on tärkeä asia. Se on ikäänkuin lupa, että voin kertoa myös sen, ettei kuulukaan niin hyvää. Ja voin pyytää rukousta puolestani. Paavalikin muuten pyysi rukousta puolestaan!
 
Niinpä. Tänään kuulostelen kenen puolesta Pyhä Henki muistuttaa rukoilemaan. Opettelen olemaan valmiina myös vastaamaan, jos joku haluaa kuulla Jeesuksesta. Kyselen kuulumisia ja lähetän terveisiä!
 
Rakkain terveisin – olisi jo kiva nähdä ihan kunnolla!

Tiina