1. Sam. 27, 1. Tess. 4

1. Sam. 27 1. Tess. 4

1 Tess 4

Päivän luvun otsikkona on Jumalan tahdon mukainen elämä. Lukua lukiessani mietin, että miten helposti vain luen tällaiset jakeet eivätkä ne saa minussa aikaan mitään muutosta! Samalla mietin myös lehtijuttuja, joissa kerrotaan elämäntaparemonteista tai muuttumisleikeistä ennen ja jälkeen kuvineen. Ja myös muita raamatunkohtia, joissa kuvataan ihmisten elämää lihassa ja Hengessä, elämää ilman Jeesusta ja elämää Jeesuksen kanssa. Vaikkapa Roomalaiskirjeen lukua 8. 
 
Meihin on jo luomisessa kirjoitettu hyvän elämän kaipaus, ymmärrys oikeasta ja väärästä. Ymmärrys siitä, mikä olisi hyvää elämää. Mutta emme siihen omin voimin pysty. Elämäntaparemontitkin usein jäävät kesken, sujahdan helposti vanhaan ja huonoon rutiiniin. Omin voimin pinnistely ei tuota kestävää hedelmää. Ulkopuolelta tulleet vaatimukset ulkonäköpaineineen eivät muuta sisintäni ja jos sisin ei muutu, niin ulkoinen muutoskaan ei ole kovin kestävää. Muutokseen tarvitaan sisäinen motivaatio.
 
Jeesus haluaa herättää ja syventää meissä tätä sisäistä motivaatiota. Hän kohtaa meitä rakastavasti ja se herättää meissä halun vastata hänen rakkauteensa. Etsiä hänen tahtoaan ja elää entistä enemmän hänen tahtonsa mukaan. Pyrkiä parempaan. Tehdä parempia päätöksiä ja valintoja ja Pyhän Hengen avulla pitää niistä kiinni. Ja jos ja kun epäonnistun, niin Hänen kanssaan taas jatkaa ja pyrkiä  uudelleen parempaan Pyhän Hengen antamin voimin.

Tiina