1. Sam. 28, 1. Tess. 5

1. Sam. 28 1. Tess. 5

Tämän päivän luvut täydentävät toisiaan. Vanhan testamentin luvussa Saul palaa vanhoille teille. Hakee ratkaisua vanhoista tavoista. Kuinka moni meistä uskoon tulleista on kokenut samaa. Sitä tuntee ja tietää oikean tavan toimia Jumalan lapsena. Raamattu, seurakunta ja rukoileminen ovat vieneet jo pitkään oikeaan suuntaan elämässä. Mutta sitten, kun vastoinkäymiset tulevat, niin kovin helposti sitä sortuu palaamaan vanhoihin tottumuksiin. 

Emme siis voi mielestäni moittia Saulia tai kokea olevamme häntä parempia. Kun Jeesus joutui ristille, niin mitä opetuslapset tekivät aika pian sen jälkeen. Menivät kalaan. Toisin sanoen palasivat tekemään sitä mikä on tuttua ja turvallista. 

Paluu vanhaan voi tuntua pahalle, pettymykselle, epäonnistumiselle. Mutta kuten edellä todettu, niin sattuu sitä paremmissakin piireissä 🙂

Tärkeintä on tiedostaa tämä ja ei jäädä vellomaan vanhojen tapojensa orjana, vaan pyrkiä takaisin Jumalan osoittamalle tielle mahdollisimman pian. Jeesus ja Pyhä Henki kyllä auttavat tässä(kin).

–Tomppa