1. Sam. 30, 2. Tess. 2

1. Sam. 30 2. Tess. 2

Ketä sinä seuraat? Tämän päivän teksteissä puhutaan vääryyden ihmisestä, joka nimensä mukaisesti johtaa ihmisiä harhaan. Tänään myös seurataan miten David menetteli kun hänen läheisiään kohtasi vääryys. 

Jeesuksen jälkeen on tullut jo monia vääryyden ihmisiä jotka ovat johtaneet ihmisiä, myös kristittyjä harhaan. Enemmän ja vähemmän tuhoisin seurauksin. Esimerkeistä ei ole pulaa. Jos tulossa on vielä näitä pahempaa, niin on syytäkin olla huolissaan ja tarkkana kenen antaa johtaa.

Mutta on hyvä muistaa että Jeesuksen jälkeen on tullut paljon ‘oikeuden’ ihmisiä, jotka ovat pitäneet seuraajistaan huolen. Ihmisiä jotka ovat elävät todeksi sitä mitä raamattu hyvistä johtajista kertoo. Tämän päivän luvussa ne jotka olivat Daavidin joukossa eivät päässeet vähällä. Eivät olleet yksimielisiä. Riitelivät. Väsyivät. Mutta lopulta kuitenkin oli parempi että olivat mukana kuin ulkopuolella. Samoin on meidän kanssamme, usko on yhteisöllinen juttu. Ja jonkun tulee johtaa yhteisöä. 

Näinä aikoina moni vetäytyy yhteisöjen ulkopuolelle. Harhailee eri yhteisöjen ulkokehällä. Ei sitoudu. Ei tutustu muihin yhteisön jäseniin. Ehkä tämän taustalla on se että ei halua olla siinä porukassa jota johdetaan harhaan. Mutta kuka on helpommin harhaan johdettava, yksittäinen ihminen vai joukko ihmisiä joilla läheiset ja rakastavat välit toisiinsa? 

–Tomppa