2. Sam. 1, 1. Tim. 1

2. Sam. 1 1. Tim. 1

Kirjoitin muutama päivä sitten luopumisesta, nöyrtymisestä. Että aina ei ole hyvä taistella. Mutta minkä puolesta sitten tulee taistella. Tämän päivän uuden testamentin kohta vastaa siihen: usko ja hyvä omatunto.

Suurin taistelu tapahtuu ihmisen sisällä. Ennen kuin kääntyy suuntaamaan taistelunsa ulospäin: toisia ihmisiä, vieraita uskontoja, poliittisia liikkeitä (vastustajista ei ole tässä maailmassa pulaa), olisi hyvä tarkastella että olenko minä sisäisessä taistelussa voitolla. Onko Jeesus voitolla minun sielustani? Sisäisestä kamppailuista tuskin koskaan tässä maallisessa vaelluksessa pääse eroon, mutta hyvä olisi että olisi tällä, sisäisellä henkisellä puolella Jeesus olisi tukevasti voitolla, ennen kuin lähtee uusiin taisteluihin. 

Paavali ei ilman syytä varoita vieraista opeista. Kun omassa sisäisessä kamppailussa on jäämässä alakynteen, niin on helppo tarttua mihin tahansa joka vaikuttaa tuovan helpotuksen, parannuksen, muutoksen. Moni viisas ja/tai vahva ihminen on ajautunut tässä väärille poluille. Siksi on hyvä että pidämme Jeesuksen mukana elämämme pienissä ja isoissa hetkissä, joka päivä.

–Tomppa