2. Sam. 2, 1. Tim. 2

2. Sam. 2 1. Tim. 2

Tänään vanhan testamentin luvussa kerrotaan sodasta Davidin ja Saulin sukujen kesken. Mietin onko näissä menneen ajan tapahtumissa mitään sellaista, jota voidaan rinnastaa kiistoihin eri kristillisten liikkeiden, kirkkojen, seurakuntien välillä?

Voisimmeko oppia jotain olennaista näistä vanhan testamentin luvuista. Löytää se mikä on yhteistä, eikä sitä mikä erottaa.

Uuden testamentin luku taas sellainen josta kristillisyyden vastustajat saavat ‘bensaa liekkeihin’. Aika moni kristittykin sivuuttaa tällaiset luvut. Moni teologiaa ja/tai historiaa osaava pyrkii selittämään tämän, lyhyen ja selkeästi sanotun kohdan monimutkaisesti ja pitkään. 

Vaikka raamatun teksteissä on kohtia, jotka eivät sovi nykymaailmaan, kuten tämän päivän uuden testamentin luku, niin ei se silti tarkoita että sitä tulisi ohittaa. Näissä kohdissa on monesti myös viisautta, joka rakentaa. On myös syytä muistaa että että ihmisillä on näistä kohdista montaa eri mielipidettä. Pitäisikö näidenkin äärellä löytää se mikä on yhteistä, mikä vahvistaa ja yhdistää kuin väitellä siitä mikä erottaa.

–Tomppa