Tiedotusposti

Hei,

KohtaamisPaikan NettiKirkot jatkuvat maaliskuussa joka sunnuntai klo 17 You tube -kanavalla KohtaamisPaikka Jyväskylä. Ensi sunnuntaina puheen pitää Heikki Niittylä. NettiKirkkoon voi lähettää rukous- ja kiitosaiheita whatsapp numeroon 0445243904. NettiKirkon jälkeen on rukouspalvelua zoomissa klo 18-18.30. Zoomin ID numero on 822 9557 0697 ja salasana 568196. Zoom-linkki löytyy myös kotisivujen kalenterista ensi sunnuntain tiedoista. 

Puhuin viime sunnuntain NettiKirkosta Jaakobista, 1 Moos 28:10-17. Jaakob oli merkittävä henkilö Vt:ssa, vaikka hänen elämässään olikin melkoisia jännitteitä ja ristiriitoja. Jumalan lupaus oli hänen yllään jo silloin, kun hänen äitinsä Rebekka odotti Esauta ja Jaakobia, 1 Moos 25:23. Jaakob otti kuitenkin äitinsä kanssa aloitteen omiin käsiinsä ja sai aikaan sen, että Esau kantoi kaunaa veljelleen. Jaakob joutui pakenemaan maasta. Pakomatkalla oli ilmeisen pettynyt mies. Ehkä hän oli eniten pettynyt itseensä. Matkallaan hän nukkui yönsä yksin ulkona, vaikka oli lähellä asutusta. Siinä tilanteessa Jumala ilmestyi Jaakobille unessa ja sanoi pari todella tärkeää asiaa.

Jumala oli Jaakobin luona sinä yönä. Hän vakuutti, että ei ollut vetäytynyt minnekään. Jumalan lupaukset olivat edelleen voimassa Jaakobin kohdalla. Jumalan lupaukseen kuului maa, kansa ja siunaus, joka ulottui maailman kaikille kansoille. Jumala lupasi myös tämän: ”Minä olen sinun kanssasi ja varjelen sinua, minne ikinä menetkin, ja tuon sinut takaisin tähän maahan. Minä en hylkää sinua, vaan täytän sen, minkä nyt olen sinulle luvannut.” 1 Moos 28:15. 

Jaakob sanoi unesta herättyään: ”Herra on totisesti tässä paikassa, enkä minä tiennyt sitä, 28:16”. Ehkäpä meillä monella on ollut viime kuukausina sama kokemus. En osannut ajatellakaan, että Jumala olisi edelleen kanssani. Jumala on uskollinen, Hän ei jätä omaa työtään kesken, eikä peruuta antamiaan lupauksia. Voit kuunnella opetuksen kokonaan oheisesta linkistä:
https://www.youtube.com/watch?v=yNG_okOmai0&t=5s

Terveisin
Mika ja Tiina