2. Sam. 8, 2. Tim. 2

2. Sam. 8 2. Tim. 2

Takana on pari kiireistä päivää ja lyhyitä yöunia. Väsyneenä harkintakyky, josta eilen kirjoitin, helposti sumenee. Pienet asiat saattavat paisua mielessä suuriksi ja toisten ihmisten sanomisiin ja tekemisiin suhtautuu helposti kriittisemmin kuin olisi aihetta. Kun oma mieli ja voivat vaihtelevat, olen todella iloinen, että Jumala ei muutu. Jumala on luotettava.

Jumala on syvimmältä olemukseltaan uskollinen. Uskollisuutensa osoituksena Jumala tuli Jeesuksessa maan päälle ja meitä lähelle. Tuhlaajapoikavertauksen isä kertoo uskollisesta Jumalasta. Jeesuksen suhtautuminen opetuslapsiin, jotka hän valitsi, kertoo Jumalan uskollisuudesta.

Vaikka opetuslapsilla oli hyvin vähän uskoa (pelkäsivät myrskyssä Gennesaretinjärvellä), he toivoivat saavansa Jeesukselta mainetta ja kunniaa (“anna meidän hallita sinun oikealla puolellasi taivaassa”), he eivät jaksaneet tukea Jeesusta tämän elämän vaikeimmilla hetkillä Getsemanessa (kolme läheisintä ystävää nukkuu), he juoksivat pakoon, kun Jeesus vangittiin Getsemanessa ja jopa kielsivät tuntevansa Jeesuksen (Pietari ylipapin pihalla), Jeesus pysyi uskollisena.

“Jos olemme uskottomia, hän pysyy silti uskollisena, sillä omaa olemustaan hän ei voi kieltää.” (2. Tim. 2:13).

Mistä löytäisit toisen samanlaisen Jumalan?

Heli