2. Sam. 9, 2. Tim. 3

2. Sam. 9 2. Tim. 3

Paavali tiesi, että Raamattu on totta ja se on täynnä Jumalan puhetta meille. Raamatun sana oli (laki) ohjannut hänen elämäänsä siihen saakka, kunnes hän kohtasi Jeesuksen. Sen jälkeen Raamatun sana ja henki (usko Jeesukseen) olivat vieneet hänet sen aikaisen maailman ääriin apostolina ja opettajana. Paavali tunsi omakohtaisesti Raamatun sanan voiman. Hän muistutti myös Timoteusta useaan kertaan opettamaan Jumalan sanaa Raamatusta, koska:

“Jokainen pyhä, Jumalan Hengestä syntynyt kirjoitus on hyödyllinen opetukseksi, nuhteeksi, ojennukseksi ja kasvatukseksi Jumalan tahdon mukaiseen elämään.” 2. Tim. 3:16.

Opetus välittää hyvää ja luotettavaa tietoa, asenteita ja elämäntapaa. Aiheelliset nuhteet saavat posket punottamaan häpeästä ja auttavat meitä tunnistamaan sokeita pisteitämme. Ojentaminen auttaa korjaamaan virheitämme. Kasvatuksen kautta avuttomasta ja toisista riippuvaisesta lapsesta kehittyy vähitellen aikuinen, jonka motiivit, asenteet ja toiminta ohjautuvat sisältä. Aikuinen ei tarvitse jatkuvaa ulkoista ohjausta ja ojentamista.

Jumalan sana Raamattu on siis vahva väline. Harvemmin tulee tilaisuuksia kertoa jollekin tutulle tai tuntemattomalle koko pelastushistorian alusta loppuun. Sen sijaan lähes päivittäin on tilanteita, joissa voimme välittää jonkin totuuden Raamatun Jumalasta ja Jeesuksesta ympärillämme oleville ihmisille. Yksi teko tai sana kerrallaan.

Heli