2. Sam. 17, Hepr. 3

2. Sam. 17 Hepr. 3

Heprealaiskirjeen kolmas luku tuntuu tiivistävän hyvin tämän viikon teemoja, jotka liittyvät Daavidin ja hänen perheensä elämään. Luvusta löytyy mm. seuraavat sanat:

    • ”Kiinnittäkää katseenne Jeesukseen.” (jae 1)
    • ”Älkää paaduttako sydäntänne.” (jae 8)
    • ”Varokaa siis, veljet, ettei kukaan teistä ole sydämessään paha ja epäuskoinen ja näin luovu elävästä Jumalasta.” (jae 12)
    • ”Rohkaiskaa toinen toistanne joka päivä [–], ettei kukaan teistä lankeaisi synnin viettelyksiin ja paatuisi.” (jae 13)

Yksin olemme heikkoja ja helposti horjutettavissa. Ehkä juuri sen vuoksi edellä olevissa lauseissa kaikki kehotukset on kirjoitettu monikossa. Tarvitsemme tueksemme uskovia ystäviä ja seurakuntaa niin elämämme hyviin kuin huonoihin päiviin.

Tätä kirjoittaessani mielessäni alkoi soida Pekka Simojoen (sävellys) ja Erkki Lemisen (sanat) laulu ”Minä tulin sinua varten”.  Se näyttää löytyvän YouTubesta useampanakin versiona. Jos sinulla on aikaa ja jos haluat, niin voit sen sieltä kuunnella. Jeesus tuli todellakin meitä jokaista varten ihan jokaiseen elämäntilanteeseen. Kiitos, Jeesus!

Pekka