2. Sam. 18, Hepr. 4

2. Sam. 18

Kuningas Daavidin joukot taistelivat kapinoivia vastaan. Hankalaksi tilanteen teki se, että Daavidin poika Absalom oli kapinoijien johtaja. Kautta aikain edellinen sukupolvi on joissain asioissa vastakkain seuraavan sukupolven valintojen kanssa. Daavidkin oli huolissaan poikansa turvallisuudesta. Huoli on vahva yllyke rukoilemiseen. Muuta keinoa meille seuraavasta sukupolvesta huolehtijoille ei vaikuttaisi olevankaan. Herra armahda lapsiamme ja meitä huolehtijoita.

Hepr. 4

Jae 16 on minulle tutuin tämän luvun jakeista. ”Käykäämme rohkeasti armon valtaistuimen eteen…” Joskus kuulin, että sanat sisältävä ajatuksen ”kaikki puhuen”. On siis paikka, jossa voi puhua tai varmaan muillakin tavoin ilmaista kaikki. Armon valtaistuimen edessä ei tarvitse esittää mahdollista ajan myötä rakentunutta seurakuntaroolia tai pitää yllä suojamaskia. Jeesus, tässä olen. 

Pirkko