1. Kun. 6, Jaak. 3

1. Kun. 6 Jaak. 3

Päivän Vanhan testamentin luvussa rakennetaan temppeli. Temppelin rakentamiseen meni kaiken kaikkiaan seitsemän vuotta ja kuten tarkemmasta kuvauksesta käy ilmi, ei ihme. Temppeli oli kaiken kertoman mukaan häikäisevän kaunis ja mahtava. Olisi ollut aivan upeaa nähdä se omin silmin!

Jaakobin kirjeen kolmas luku jatkaa itsehillinnän korostamista. Kieli on pieni jäsen, mutta sen voima on uskomaton. Tämän voi varmasti lähes jokainen allekirjoittaa omalta kohdaltaan. Miten ihmeelliseltä tuntuukaan se, kun päästää suustaan jotain piikittelevää tai tuomitsevaa! Koko kroppa täyttyy erikoisesta energiasta, joka siinä hetkessä voi tuntua voimaannuttavalta ja hyvältä, mutta joka sittemmin alkaa usein harmittaa ja kaduttaa. Luulen oman kokemukseni pohjalta, että emme osaa vähentää pahan puhumista siten, että päätämme jättää sen pois, vaan siten, että pyrimme tietoisesti puhumaan enemmän hyvää. Hyvän puhuminen alkaa murtaa hiljalleen muureja sekä meissä itsessämme että toisissa ihmisissä. Huomaamme, miten ympärillemme rakentuu ihan erilaista pysyvää rauhaa. Suosittelen tähän teemaan liittyen lämpimästi Even ja Ossin kappaletta Puhua hyvää. Lukemani lehtijutun perusteella yhtyeen jäsen Ossi kirjoitti sen tilanteessa, jossa hän havahtui omaan syntisyyteensä tällä elämän osa-alueella. 

Esteri