Tiedotusposti

Hei,

KohtaamisPaikan NettiKirkot jatkuvat huhtikuussa sunnuntaisin klo 17 You tube -kanavalla KohtaamisPaikka Jyväskylä. NettiKirkkoon voi lähettää rukous- ja kiitosaiheita whatsapp numeroon 0445243904. Seuraavissa NettiKirkoissa on myös rukouspalvelua zoom-sovelluksella. Linkin zoomiin löydät kotisivujen kalenterista kyseisen sunnuntain kohdalta. Zoomin ID numero on 82295570697 ja salasana 568196.

Puhuin pääsiäispäivän NettiKirkossa siitä, miten Jeesuksen luonne oli ylösnousemuksen jälkeen samanlainen kuin koko julkisen toiminnan ajan. Hän huomioi ja rakasti erityisesti niitä, jotka sitä kaikkein kipeimmin tarvitsivat. Tekstinä oli Markus 16:1-10, jossa mainitaan nimeltä erityisesti kaksi Jeesukselle läheistä ihmistä: Pietari ja Magdalan Maria. Enkeli sanoi tyhjällä haudalla, että naisten tuli viedä sanoma Jeesuksen ylösnousemuksesta opetuslapsille, myös Pietarille. Hän mainitsi Pietarin erikseen ehkä siksi, että Pietari oli kieltänyt kolmesti tuntevansa Jeesuksen. Ehkä Pietari ajatteli tuossa vaiheessa, että hän ei kuulu enää Jeesuksen lähipiiriin. Jeesus ei kuitenkaan missään tilanteessa muistuttanut Pietaria kieltämisestä tai moittinut häntä. Pikemmin Jeesus auttoi Pietarin taas jaloilleen ja ottamaan oman paikkansa Jeesukselle läheisenä opetuslapsena.

Magdalan Maria näki Jeesuksen ensimmäisenä ylösnousemuksen jälkeen. Markus mainitsee kuin ohimennen, että Jeesus oli ajanut Mariasta seitsemän pahaa henkeä. Voi olla, että Maria oli tämän takia erityisen haavoittuvainen Jeesuksen kuoleman jälkeen. Jeesus oli antanut hänelle uuden elämän, poistanut pelon ja toivottomuuden. Marian mielessä on varmasti ollut kysymys siitä, että joutuuko hän palaamaan entiseen elämäänsä, kun Jeesus on poissa. Siksi Jeesuksella oli niin kiire kohdata Maria ja rohkaista häntä. Marian elämän muutos oli pysyvää, Jeesus ei tulisi jättämään häntä. 

Jeesuksen ylösnousemus on valtava tapahtuma. Kuolema on voitettu ja tilalle on tullut ilo ja toivo. Jeesus on kaikkivaltias ja samalla hyvä ja sydämeltään lempeä. Voit kuunnella puheen kokonaisuudessaan tästä linkistä: https://www.youtube.com/watch?v=mXLQBBaK9hY

KohtaamisPaikan hallituksen talouskooste maaliskuulta:
-tulot    8485 euroa (koko alkuvuosi 27 831 euroa)
-menot 7557 euroa (koko alkuvuosi 24 239 euroa)

Siunausta sinulle!
Mika ja Tiina