2. Kun. 1, Joh. 7

2. Kun. 1 Joh. 7

Juomaa janoon

Johannesta lukiessa tuli ensimmäiseksi mieleen se, miten kiva oli ennen kokoontua yhteen New Wine- kesätapahtumiin vähän suuremmalla porukalla ylistämään, kuulemaan hyvää opetusta ja rukoilemaan. Nyt tuli juuri ilmoitus, että se ei vielä tänä kesänäkään onnistu vanhaan malliin. Vaikka en aina ole jaksanut innostua suurista tapahtumista, tuntuu se näinä aikoina jo aika toivottavalta, että ei tarvitsisi jatkuvasti väistellä toisia ihmisiä ja etsiä etäisyyttä. Lisäksi New Wine-kesiin liittyy monia hienoja muistoja ja kokemuksia vuosien varrelta. On saanut kohdata ihmisiä, Jumalaa ja tutustua vähän lisää omaan itseenkin.

Lehtimajajuhla on juutalaisen juhlakalenterin juhlista iloisin sadonkorjuun kiitosjuhla. Palmunoksista ja bambusta rakennetut lehtimajat siellä muistuttavat Israelin kansan 40-vuotisen erämaavaelluksen asumuksista. Juhlan päämääränä on se, että koko ihminen, hänen sielunsa ja ruumiinsa saa olla Jumalan seurassa. Juhlan aikana on mahdollisuus vapautua turhasta materiaalisesta ympäristöstä ja keskittyä iloitsemaan ja kiittämään Jumalan huolenpidosta ja hänen lahjoistaan. Juhlaan kuuluu perheiden yhdessäolo ja vierailut toisten perheiden lehtimajoissa. (www.karmel.fi/artikkelit/sukkot) Eli aika paljon New Wine-tyyppistä juhlintaa;)

New Wine -kesien teemoihin/tavoitteisiin sopinee myös Jeesuksen juhlan viimeisen päivän kutsuhuuto:” Jos jonkun on jano, tulkoon minun luokseni ja juokoon. Joka uskoo minuun, ’hänen sisimmästään kumpuavat elävän veden virrat’, niin kuin kirjoituksissa sanotaan. Tällä Jeesus tarkoitti Henkeä, jonka häneen uskovat tulisivat saamaan” (37-39).

Antakaamme Hengen täyttää meitä ja Kristuksen Sanan asua runsaana keskuudessamme!

Juha