2. Kun. 2, Joh. 8

2. Kun. 2 Joh. 8

Valoa maailmaan

Maailma on pimeyden ja synnin vallassa. Todellinen valo, joka valaisee jokaisen ihmisen, tuli maailmaan, (Joh. 1:9). Tästä Jeesus haluaa opettaa aviorikoksesta tavatun naisen kohtaamisessa. Jeesuksen läheisyys paljastaa meillekin syntisyytemme samoin kuin luvussa aviorikoksen tehneen naisen kivittäjienkin. ”Se teistä, joka ei ole tehnyt syntiä, heittäköön ensimmäisen kiven” (7). ”ellette usko, että minä olen se joka olen, te kuolette synteihinne” (24).

Jeesuksen valo ohjaa myös oikeaan elämään ja osoittaa tien perille, jota käydä. ”joka pitää kiinni minun sanastani, ei milloinkaan näe kuolemaa” (51). Jeesuksen opetuslapsille keskeinen asia on Raamatun sanassa pysyminen ja juurtuminen siihen. ”Jos te pysytte uskollisina minun sanalleni, te olette todella opetuslapsiani. Te tulette tuntemaan totuuden, ja totuus on tekevä teistä vapaita” (31-32). Kun luen Raamattua ja annan sen lukea minua, opin tuntemaan lisää Jumalaa, hänen pelastussuunnitelmaansa ja itseäni suhteessa siihen. Millainen Jumala on? Millainen minä olen? Voin oppia ymmärtämään paremmin Jumalan suurta suunnitelma ja omaa osaani siinä. Armollisen Jumalan löytyminen vapauttaa syyllisyydestä, häpeästä ja kuolleista teoista johtaen merkitykselliseen elämään Jeesuksen yhteydessä. ”Minun ruokani on se, että täytän lähettäjäni tahdon ja vien hänen työnsä päätökseen” (Joh. 4:34).

Jeesus on maailman valo, joka antaa seuraajilleen tehtävän: ”Näin loistakoon teidänkin valonne ihmisille, jotta he näkisivät teidän hyvät tekonne ja ylistäisivät Isäänne, joka on taivaissa” (Matt 5:16).

Juha