2. Kun. 3, Joh. 9

2. Kun. 3 Joh. 9

Sokeat saavat näkönsä

Lukiessani sokean ja Jeesuksen suhdetta, ryhdyin samalla muistelelemaan menneitä ja miettimään omaa suhdettani Jumalaan. Jotain samankaltaisuutta kai tunsin sokean miehen kanssa. Joten tässä on elämäntarinaani pieni pätkä.

Opin lapsuuden kodissa tuntemaan Isää Jumalaa, mutta joku sokea piste minulla oli, sillä vielä opiskeluaikana täällä Jyväskylässä en tajunnut Jeesuksen merkitystä. Näin, miten jotkut olivat innoissaan Jeesuksesta, mutta en sitä itse tajunnut sokeudessani. Kunnes sitten opiskelujen loppuvaiheessa olin valmis ottamaan oikeasti selvää, oliko jotain, mitä en ollut vielä ymmärtänyt. Vastaus etsintään tuli aika pian, kun tapasin Arton eräässä hengellisessä tilaisuudessa. Hän kysyi, että olinko minäkin tullut uskoon. Silloin pyysin häntä kertomaan, mistä on kysymys. Kohta rukoilimme yhdessä, ja sain tunnustaa Jeesuksen Herrakseni. (Room. 10:9-10) lupaa, että sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan.

Muistan hyvin, miten helpottunut ja iloinen olin sisimmässäni siitä, että olin lähtenyt Jeesuksen mukaan ja ymmärtänyt evankeliumin ytimestä tärkeimmän omakohtaisesti. Sitten vaan mukaan raamikseen ja opetusiltojen pariin opiskelemaan lisää kristityn elämästä. Pian minua pyydettiin myös opiskelijailtaan kertomaan uskoontulostani. Koska minulla oli aika selkeä tarina kerrottavana, (ja opekoulutus lähes suoritettu), suostuin kertomaan uskoontulostani. En osannut vielä kovin paljon kertoa, mutta sekin riitti. Pikku hiljaa uskalsin kertoa asiasta myös veljilleni ja vanhemmilleni. Monet olivat iloisia puolestani, joten oma ahdistus ja pelko uskoon tulon vaikutuksista hälveni pikku hiljaa. Pyörävertaus tuli tutuksi. Siinä kuvassa Sana, rukous, todistaminen ja yhteys muodostivat yhdessä pyörän puolat ja pyörän piti pyörimässä kuuliaisuus Kristukselle. Näillä prinsiipeillä on sitten elämää eletty, ja kiitollisuus valtaa mielen, kun on Jeesuksen kanssa näin pitkälle päästy. Armoa on riittänyt ja Jumalan on ollut uskollinen!

Sinä olet nähnyt hänet. Hän on tässä ja puhuu kanssasi” (37).

Juha